fbpx

Kunskap som lyfter järnvägen

Vossloh är ett av världens ledande företag inom spårväxlar och spårteknik. Value not Noise arbetar sedan många år tillbaka med bolagets nordiska gren.

Vossloh Nordic erbjuder heltäckande kompetens och resurser inom allt som rör modern spårteknik, från prefabricerade höghastighetsväxlar och skräddarsydda spårsystem, till ett fullständigt tillbehörs- och underhållsprogram.

Den övergripande kommunikationsutmaningen för Vossloh i Norden är att förklara hur man i Norden uppnår så pålitliga och effektiva järnvägstransporter som möjligt. I upphandlings- och avtalsskeden är detta särskilt viktigt, då beställarna inte alltid har samma djupa detaljkunskap. Fokus i den löpande kommunikation är därför ökad förståelse för Vosslohs verksamhet, hur företaget kan göra skillnad och hur det påverkar branschen.

En av de mest spännande leveranserna till Vossloh under de senaste åren är ”Växelboken – Spårväxelkunskap från Vossloh”. Att hitta högkvalitativa skriftliga kunskapskällor om järnväg är svårt. Så för att minska denna kunskapsbrist, släppte Vossloh en bok med lärdomar om spårväxlar. En bok för all som vill öka sin förståelse för hur spårväxlar är uppbyggda och fungerar.

– Utanför järnvägsbranschen är det nog svårt att förstå det uppdämda behov Växelboken fyller. Det finns väldigt få kunskapsbärande publikationer inom vårt gebit – och det hade behövts många fler, säger Bertrand Gryspeert, vd på Vossloh Nordic Switch Systems AB.

När boken släpptes på branschmässan Nordic Rail 2017 blev den mycket uppskattad och flera skolor ville också ha den som kurslitteratur. Den blev också nominerad till Publishingpriset 2018 i kategorin handböcker/läromedel.

2019 släpptes också en norsk version av boken, helt anpassad efter norska förutsättningar och utmaningar.

Det här gör Value not Noise

  • Stöd och bollplank i kommunikationsfrågor
  • Böcker och manualer
  • PPT-presentationer
  • Produktion av innehåll, till exempel säljmaterial, inspirationstexter, referensprojekt, film och foto
  • Regelbunden uppdatering av extern webb och sociala kanaler

Kort om Vossloh

  • Vossloh grundades 1883 och har verksamhet i 20 länder med cirka 3 500 anställda.
  • Vossloh Nordic Switch Systems bildades 2005, men företagets historia sträcker sig tillbaka till 1910 i Ystad och 1914 i Örebro.
  • I Örebro var det Statens Järnvägar (SJ) som startade en fabrik för spårväxeltillverkning 1914.
  • I Ystad tog en skrothandlare över en mekanisk verkstad och började tillverka växlar 1953.

Kontakta oss

7 + 11 =