fbpx

Vi gör skillnad för patienter med särskilda behov

Läkemedelstillverkaren APL är på en spännande förändringsresa. Value not Noise är med och stöttar med allt från varumärkesförflyttning till kriskommunikation.

APL är ett av Europas ledande företag inom utveckling, analys och tillverkning av extempore och särläkemedel. Företaget är också kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien och arbetar på uppdrag av samhället och andra läkemedelsföretag.

APL är på förändringsresa. Ny vision och mission är på plats där målet är att bli den mest effektiva leverantören av extemporeläkemedel och lagerberedningar. För att nå dit behöver man bli mer konkurrenskraftig och bibehålla sin status som attraktiv arbetsgivare. Under vårvintern 2020 formulerade Value not Noise denna varumärkesförflyttning visuellt inför årets chefsdag. Nu rullas den ut och aktiveras  i alla kanaler, fysiska som digitala.

Coronakrisen är för APL, liksom för alla andra verksamheter i världen, en stor utmaning. Det fanns ett behov hos APL att förstärka kommunikationen och genom att anlita Value not Noise som t f kommunikationsansvarig har de under den pågående krisen haft ett gott stöd. VNN har bidragit och drivit kommunikation både internt och extern.

APL har två affärsområden: Vård & Apotek, som utvecklar och tillverkar extemporeläkemedel och lagerberedningar till vården och apoteksmarknadens aktörer, samt Life Science, som erbjuder högkvalitativa utvecklings-, laboratorie-, och tillverkningstjänster till företag inom Life Science.

Det här gör Value not Noise

  • Design, formgivning och originalarbete i samband med varumärkesförflyttning.
  • Stöd och bollplank för kommunikation som krävs för APLs förändringsresa.
  • Kriskommunikation under coronapandemin.
  • Finansiell kommunikation, intern och extern, till exempel i samband med årsredovisning och årsstämma.
  • Produktion av innehåll. Internkommunikation, pressmeddelanden, nyhetsbrev, filmer, med mera.
  • Regelbunden uppdatering av extern webb, intranät (Sharepoint) och sociala kanaler.

Kort om APL

  • APL omsätter 1,47 miljarder kronor och har 507 anställda.
  • Företaget har fyra tillverkningsanläggningar (Malmö, Göteborg, Umeå och Stockholm). Huvudkontoret ligger i Kungens Kurva, strax söder om Stockholm.
  • APL har två affärsområden: Vård & Apotek, som utvecklar och tillverkar extemporeläkemedel och lagerberedningar till vården och apoteksmarknadens aktörer, samt Life Science, som erbjuder högkvalitativa utvecklings-, laboratorie- och tillverkningstjänster till företag inom Life Science.

Kontakta oss

8 + 10 =